Cara Makan Olivie Plus 30x

Antara perkara penting yang kita perlu ambil berat apabila pertama kali consume Olivie Plus 30x ialah cara makan. Cara makan Olivie Plus 30x secara asasnya diambil satu sudu besar selepas bangun tidur dan 1 sudu besar sebelum tidur. Pada waktu ini perut masih kosong dan ini akan memberikan impak yang optimum.

Cara makan Olivie Plus 30x : 1 sudu selepas bangun tidur & 1 sudu sebelum tidur

Bagi pengguna yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ini, perlu biasakan diri pada peringkat awal. Ini juga dikenali sebagai direction of cure atau bahasa mudahnya petanda penyembuhan. Jangan panik, apa yang perlu anda lakukan adalah perbanyakkan minum air masak.

Tubuh badan seseorang akan memberi reaksi dengan minyak zaitun Olivie untuk beberapa ketika. Reaksi ini ada normal apabila anda mengambil Olivie kerana kekotoran cuba dikeluarkan dan bahagian yang bermasalah akan mula dibaiki. Ianya sesuatu yang positif!

Sebahagian orang merasai reaksi ini seawal hari pertama. Ada juga yang merasai selepas beberapa hari.

Contoh reaksi yang biasa adalah:

  • Sentiasa Rasa Haus. Rasa haus yang melampau. Senantiasa nak minum air. Bagi reaksi begini ini, anda perlu minum air dengan kerap. Sediakan air di dalam botol dan bawa ke mana sahaja lebih memudahkan.
  • Asyik Mengantuk. Jangan bimbang, ianya hanyalah sementara. Apabila badan melakukan proses pembersihan, kita sokong dengan pengambilan air yang banyak.
  • Kerap buang air. Ada yang merasakan reaksi ini dalam masa beberapa hari sahaja. Ianya adalah reaksi positif.

Olivie Plus 30x mempunyai khasiat 30x kali ganda daripada minyak zaitun biasa. Ini bermakna kandungan sebatian dalam Olivie amat tinggi.

Cara Makan Olivie Plus 30x

Bagi anda dah biasa mengamalkan pati minyak zaitun, anda perlu mengambil Olivie 2 sudu besar setiap hari. Ini bagi pastikan anda mendapatkan kesan yang optimum. Olive Plus 30x perlu diambil 1 sudu besar sebelum tidur dan 1 sudu besar selepas bangun tidur.

 

Cara Makan Bagi Newbie

Tetapi bagi yang belum pernah mengambil Olivie Plus 30x ni, dicadangkan ambil Olivie dalam dos atau sukatan yang kecil. Kemudian ditambah sedikit demi sedikit ikut keselesaan dan kesesuaian badan masing-masing. Dengan cari ini dapat memberi ruang tubuh kita untuk mengadaptasi dengan baik tanpa menganggu aktiviti harian kita.

 

INI PENTING. Jangan terlalu gopoh untuk melihat kesan kerana proses rawatan dan penyembuhan bagi penyakit yang dah bertahun sememangnya perlukan masa.

Selepas 2-3 hari atau seminggu dos boleh ditambah sikit demi sedikit sehingga mencapai dos yang disarankan oleh FDA iaitu 2 sudu besar setiap hari.

Cara Makan Bagi Merawat Penyakit

Bagi yang ada penyakit dos yang disarankan perlu ditambah atau lebih kerap atau kedua2nya sekali. Contohnya 2 sudu besar pagi dan 2 sudu besar malam.

Dos pengambilan Olivie PLUS 30x boleh ditambah sehingga 6 kali sehari untuk penyakit yang lebih kronik.

Sapu Pun Boleh

Selain makan secara terus, Olivie Plus 30x  juga boleh disapu terus pada kulit. Bukan setakat untuk mencantikkan kulit tapi sangat mujarab juga untuk kulit yang bermasalah seperti eczema, kudis dan kurap.

Kanak-Kanak Boleh Makan Olivie?

Bagi kanak-kanak, Olivie Plus 30x disarankan untuk diambil selangkan 3-4 hari sekali. Boleh perkenalkan Olivie pada anak-anak bermula dos yang kecil iaitu 1/2 sudu hingga 1 sudu teh. Sebaiknya mereka diberikan Pati Minyak Zaitun Extra Virgin asli yang biasa untuk amalan harian. 

Kesimpulan Cara Makan Olivie Plus 30x

Kesimpulan, Olivie Plus 30x adalah makanan yang mengandungi lemak baik untuk tubuh. Tiada limitasi seperti ubatan hospital. Namun, bersederhana adalah lebih baik. Sebagai panduan asas, cadangan cara makan Olivie Plus 30x adalah seperti berikut :

  1. Pengguna kali pertama atau newbie – 1/2 sudu besar sebelum tidur dan selepas bangun tidur.
  2. Pengguna yang sudah biasa –  1 sudu besar selepas bangun tidur & 1 sudu besar sebelum tidur.
  3. Berpenyakit : 2 sudu besar selepas bangun tidur & 2 sudu besar sebelum tidur.
  4. Berpenyakit kronik : 2 sudu besar setiap 4 jam diambil sewaktu perut kosong.
  5. Olivie Plus 30x boleh dimakan terus dan boleh dan disapu pada kulit.

 

Perbanyakkan minum air masak untuk kesan yang lebih baik.

Kredit Blog : http://www.makanansihat.com (Kak Yan)

Minyak Zaitun Asli dan Organik Berkualiti Tinggi. Cubalah hari ini dan rasai nikmatnya!

Leave a ReplyNor hidayah ahmad

12 months ago

ibu mengandung boleh makan tak olive oil ni??

Hj Firdaus Osman

12 months ago

Boleh. Sila hubungi 010-3000473 untuk bantuan lanjut.

Arkib

Kategori

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts and promotions by email.

© - MRozie Holdings Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.

%d bloggers like this: